Our know how

Vores knowhow

Historien med Jean Verrier, en mand med en passion. I 1975  udviklede han opskriften, der fik Le Rustique til at bevæge sig ud over Nordmandiets grænser: Camembert Le Rustique. Den dag i dag har vores ostemagere stadig det samme ønske om at skabe oste med en unik og uforlignelig smag. Læs om Le Rustiques enkle og autentiske historie.

vaches le rustique
 

1. Afhentning af mælk

Det kræver god mælk, at lave en god Camembert. Derfor samarbejder Le Rustique med lokale landmænd, tæt på mejeriet i Pacé i Normandiet. Mælkeproducenterne er familiedrevne gårde, oftest med 50 og 70 køer, der gennemsnitligt producerer 20 til 25 liter mælk dagligt; der anvendes 2.2 liter mælk til produktionen af én Camembert. Inden mælken afhentes gennemføres den første kvalitetskontrol, hvorefter den transporteres til mejeriet.

2. Pasteurisation & kvalitetskontrol

Herefter pasteuriseres mælken ved opvarmning til 72°C, efterfulgt at hurtig nedkøling, for at fjerne alle skadelige bakterier. Kontroller gennemføres hver dag på alle leveringer til mejeriet.

le rustique
 
curdling
 

3. Koagulering

Efter mælken er pasteuriseret tilsætter ostemestrene osteløbe og starterkulturer, som få mælken til at stivne til ostemassen, der efterfølgende skæres i små stykker af varierende størrelse. Ostemassen separeres fra væden, kaldet valle.

4. Modning, dræning & saltning

Herefter kommer 3 trin, som er med til at give osten sin endelige karakter og smag. Ostemassen presses i perforerede forme, hvori de drænes i 24 timer. Gennem modningsprocessen opnår osten sin endelige form. Efter dræning og formen er fjernet, bliver osten saltet for at opnå den endelige smag.

moulding
 
camembert le rustique
 

5. Modning

Vores Le Rustique oste modnet i modning værelser til omkring 8-14 dage, afhængigt af produktet.   Denne praktik er afgørende overvåget af vores master-ost beslutningstagere, Hvem Vær især opmærksom på temperaturen og fugtigheden af de modnende kældre, ødsler omsorg og kærlighed er vores oste.

6. Emballage

For at gøre det muligt for modning til at fortsætte, Udvikling af konsistens og smag, er Le Rustique Camembert indpakket i særlige ost beslutningstagere papir, før de hvide Placeret i trækasse med brændte ict ict berømte Gingham klud, genkendes af ict rød og hvid check.   At sikre respekt for miljøet, træ til kasserne kommer fra bæredygtigt forvaltede skove fransk.

le rustique