Sprøde udenpå - lækre og bløde indeni
-
Le Rustique Camembert 1
- Æggeblommer 3
- Mel 200 g
- Cider 20 cl
- Tørgær 2 breve
- Salt 1 knsp.
- Olie til friturestegning
- Pisk æggeblommerne i en flad skål. Hæld 50 g mel på en tallerken. Skær camemberten i grove tern, dyp dem i æggeblommerne og rul dem i melet. Lad dem køle af.
- Varm cideren forsigtigt op, tilføj gær og rør rundt. Hæld de resterende 150 g mel i, mens du pisker med et piskeris, til du får en jævn og glat dej. Tilsæt en knsp. salt. Dæk skålen med et klæde, og lad den stå i en time.
- Varm olien til 180°C. Dyp to stykker camembert i dejen, og put dem i den varme olie. Dybsteg i 3 minutter, mens du vender osteternene jævnligt, så de får en fin, rund form. Tag osten op af olien med en hulske, og lad stykkerne dryppe af på køkkenrulle.
- Gentag processen med resten af camemberten. Servér så hurtigt som muligt med en grøn salat.