En lækker, karakteristisk hjemmelavet kartoffelmos, der fungerer perfekt sammen med grillet kød.
-
Le Rustique Camembert 1
- Melede kartofler 1 kg
- Mælk 15 cl
- Cremefraiche 10 cl
- Smør 30 g
- Salt og peber
- Skræl og vask kartoflerne, og put dem i en stor gryde med koldt, saltet vand. Bring gryden i kog, og lad kartoflerne koge i 20-25 min.
- I mellemtiden kan du skære ¾ af camemberten i små stykker. Varm mælken, cremefraichen og hakket camembert i en kasserolle. Rør rundt, til osten er smeltet.
- Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem, enten i hånden eller med en kartoffelmoser.
- Hæld camembert-cremen over kartoflerne, mens du pisker med et piskeris. Tilsæt smørret i små stykker, og krydr med salt og peber.
- Skær resten af camemberten i tynde skiver, og servér kartoffelmosen med en skive ost på toppen.