En klassiker i familiekøkkenet - med hakket oksekød og vores lækre camembert
-
Le Rustique Camembert1
- Melede kartofler 700 g
- Gulerødder 3
- Mælk100 ml
- Cremefraiche4 spsk.
- Smør40 g
- Løg2
- Hvidløgsfed2
- Olivenolie2 spsk.
- Tomater2
- Hakket oksekød 400 g
- Mel1 spsk.
- Herbs de provence 1 tsk.
- Æggeblomme1
- Salt og peber
- Skræl og vask kartoflerne og gulerødderne. Skær gulerødderne i skiver, og put dem sammen med kartoflerne i en stor gryde med koldt, saltet vand. Bring gryden i kog, og kog i 20-25 min.
- Hæld vandet fra kartoflerne og gulerødderne, og put dem i blenderen, eller mos dem med en kartoffelmoser.
- Hæld mælken og cremefraichen over kartoflerne og gulerødderne, mens du pisker med et piskeris. Tilsæt smørret i små stykker, og krydr med salt og peber. Lad det køle af.
- Skræl hvidløg og løg, og hak det fint. Varm olivenolie i en pande, og brun løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt tomater i tern og det hakkede oksekød. Drys med mel og Herbes de Provence, og krydr med salt og peber. Rør rundt, og lad simre over lav varme i ca. 10 min. Fjern panden fra varmen, og rør æggeblommen i.
- Forvarm ovnen til 200°C. Læg et tyndt lag kartoffelmos i et smurt, ildfast fad. Tilsæt kødblandingen, og dæk den med resten af kartoffelmosen. Glat overfladen ud, og læg tynde skiver camembert på toppen af din Cottage Pie.
- Bag i 10-15 min, indtil toppen er fin og gylden.