Opskriften på en fyldig kartoffelgratin.
-
camembert
- Faste kartofler 1 kg
- Løg 2
- Smør 40 g
- Røget bacon i tern 200 g
- Fløde 10 cl
- Salt og peber
- Skræl og vask kartoflerne, og put dem i en stor gryde med koldt, saltet vand. Bring gryden i kog, og lad kartoflerne koge i 20-25 min. Hæld vandet fra kartoflerne, når de er færdigkogte.
- Skræl løget, og hak det fint. Varm smørret i en stegepande, og sautér løgene i 5 min, til de er gennemsigtige. Tilsæt baconternene, og steg i et par minutter mere.
- Forvarm ovnen til 180°C. Smør et gratinfad, og skær kartoflerne og camemberten i skiver. Læg halvdelen af kartoflerne i fadet, og tilsæt halvdelen af løgene og baconternene. Arrangér halvdelen af camemberten ovenpå. Gentag med resten af ingredienserne. Hæld fløden over, og krydr let med salt og peber.
- Bag gratinen i 15 minutter, til osten er helt smeltet. Servér med en grøn salat.