En quiche med masser af smag og møre grøntsager
-
Le Rustique Camembert 1
- Færdiglavet mørdej 1
- Løg 1
- Smør 20 g
- Porrer (den hvide del) 3
- Cider 25 cl
- Æg 3
- Mælk 10 cl
- Cremefraiche 10 cl
- Salt og peber
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Rul mørdejen ud, og læg den i en smurt tærteform. Sørg for, at du får trykket dejen ud i alle kanter, så quichen får form efter tærteformen.
- Fold overskydende mørdej ned i formen, og prik dejen med en gaffel. Dæk mørdejen med tørre bønner (eller tørre linser på bagepapir), og forbag den i 15 min. Tag tærteformen ud af ovnen, og fjern bønnerne.
- Skræl løget, og hak det fint. Varm smørret i en stegepande, og brun løget i et par minutter. Skær porrerne i strimler, put dem i panden, og krydr med salt og peber. Tilsæt cideren efter ca. 5 min. Lad blandingen simre på medium varne i 25 minutter, indtil al cideren er fordampet.
- Pisk æggene, som til en omelet, i en skål. Tilsæt mælk og cremefraiche, og krydr med salt og peber.
- Fordel porrerne over tærtebunden, og tilsæt så quiche-blandingen. Skær camemberten i små stykker, og læg dem ovenpå.
- Bag i 25-30 min. Servér quichen varm sammen med en grøn salat.